Meer resultaten voor homilie uitvaart

homilie uitvaart
homilie uitvaart
Het casueel gewijdebedienaren kan worden gecumuleerd met de vergoeding voor een homilie tebetalen door de voorganger, nr. 3.6 Zijn er op een parochie meerdere gewijdebedienaren benoemd dan wordt het casueel gewijde bedienaren in gelijke delenonder hen verdeeld. 3.7 Financieel zwakken. Er werd geen sociaaltarief voor huwelijk en uitvaart vastgesteld.
Kardinaal Danneels begraven Focus en WTV.
Dat heeft huidig aartbisschop Jozef De Kesel gezegd in zijn homilie tijdens de uitvaartplechtigheid van Danneels in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal. Danneels leidde de Katholieke Kerk in ons land op het moment van een" keerpunt, zowel voor de Kerk als de samenleving, stelt De Kesel, en het" was niet makkelijk om dan gids en herder te zijn, maar hij is het geweest met moed en autoriteit.
funeral sermon - Dutch translation - Linguee.
Zij volgde onmiddellijk na het voorlezen van het evangelie en kwam voor het credo en de homilie. We see Augustine in his cell, dressed as an Augustinian, but with bishop's' robe and. mitre, writi ng a sermon o r a discourse.
Uitvaart Phil Bosmans wordt Afscheid van de 'glimlach' van God'' - Belgiƫ - Knack.
Die dankbaarheid en zijn diepe geloof vormden de rode draad doorheen de uitvaart, waarvoor hij alle teksten zelf geschreven had. De plechtigheid werd voorgegaan door de Antwerpse bisschop Johan Bonny. Hij prees Bosmans voor al het goede dat hij gedaan heeft. Jij" bent de laatste vijftig jaar de glimlach van God geweest voor onze stad en onze regio. Jouw liefde opende deuren en je hebt huizen gesticht voor mensen die er geen hadden" Patrick Hanjoul, de directeur van Bond zonder Naam, las de homilie voor, die Bosmans ook zelf geschreven had en waarin zijn geloof centraal stond.
Wat is het geheim van een goede preek? Trouw. Deel dit artikel. Loading.
Ik vind het zelf heel belangrijk om veel zorg te besteden aan mijn preek, maar in de katholieke liturgie is de preek altijd het ondergeschoven kindje geweest. Opmerkelijk, want op het Tweede Vaticaanse Concilie in de jaren zestig is besloten dat de preek weer een vast onderdeel van de katholieke liturgie moest worden.
ritueelbegeleiding.
De uitvaartplechtigheid, met urne of grafkist, zal zowel bij kerkelijk of burgerlijk karakter gelijkenissen bevatten. Zo zal bij de burgerlijke uitvaart het levensverhaal van de overledene aan bod komen. Bij een kerkelijke uitvaart is dat binnen de viering voorzien tijdens de homilie.
In memoriam Mgr Lukas De Hovre sj Jezuieten.
Hij komt over als een innemend iemand, joviaal, soms zelfs uitbundig, trouw, vol attenties, totaal beschikbaar. In zijn homilie op de uitvaart noemt Danneels zijn gewezen hulpbisschop in de eerste plaats van man van hoop, consequent met zijn bisschopsleuze. Geen vaag sentiment, die hoop, maar uiterst concreet.
Homilie bij de uitvaart van kardinaal Simonis - Bisdom van 's-Hertogenbosch.'
Catharinakathedraal te Utrecht was op 10 september de uitvaartplechtigheid van kardinaal Simonis. De homilie werd verzorgd door bisschop De Korte van 's-Hertogenbosch, voormalig hulpbisschop van de overleden kardinaal. De preek tijdens de uitvaart wordt verzorgd door bisschop De Korte. Homilie bij de uitvaart van kardinaal Simonis.

Contacteer ons

+  bezinningsteksten uitvaart
+  de pauw uitvaart
+  homilie uitvaart
+  stefaan uitvaart
+  uitvaart de pauw
+  uitvaart goessens
+  uitvaart hensen
+  uitvaart huis jozef
+  van parijs uitvaart
+  van parys uitvaart